Blindtegning

Min datter går på en billedskole efter skole. Her har de blandt andet lavet blindtegning. Det er en rigtig god og nem ide til både små og store børn. Man starter med at tegne hinanden “blindt”. Dvs. meget langsomt, uden at løfte blyanten fra papiret og uden at kigge på papiret. Dette kan der komme nogle meget flotte, og temmelig abstrakte billeder ud af. Derudover er det ofte også en oplevelse for børnene simpelthen at kigge så koncentreret på hinanden.

Barnet vælger et komplimentærfarvepar og dækker et lærred med den ene farve. Her er der valgt lilla.  Blindtegningen overføres herefter til et lærredet. Nu males alle de lukkede rum i den anden komplimentærfarve. Det kan ind i mellem være nødvendigt at sætte nogle ekstra streger for at få flere rum lukkede. På hendes skole hang en hel væg af disse billeder i smukke stærke farver. Meget flot synes jeg. Overvejer lidt om det ikke også var noget at lave i en 9. klasse – de elsker når de får lov at lave noget anderledes.

Reklamer

3 thoughts on “Blindtegning

  1. Sikke en godt ide – det er lidt anderledes end da jeg gik i skole.
    Min kusine på 11 er ekstrem dygtig til at tegne og er meget kreativ – tror jeg vil tage den her ide med næste gang vi skal være sammen – tak for det 🙂

  2. Blindtegning er helt vildt sjovt. Husker da jeg sidste år satte mine 4 4.klasser til det. Der blev grinet og snakket, og der kom de fedeste tegninger ud af det, med flotte farver og øjne der ikke var inde i ansigtet m.m.m. GÅ FOR DEN!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s