Ostevoks

På den skole jeg arbejder, stopper alle kreative fag med den sidste time hjemkundskab man har i syvende klasse. Det er meget ærgerligt, at der ikke er råd til flere praktisk-musiske fag, og min 8. klasse efterspørger tit muligheden for at lave noget med hænderne. Derfor er det en sand fornøjelse, når vi en sjælden gang, fx i forbindelse med en temauge, kan give de elever, der har lyst, lov til at arbejde kreativt. Denne gang skulle de arbejde med ostevoks. Ostevoks er et nemt og billigt materiale at arbejde med. Man køber en stor klump hos fx Creative Company og den rækker virkelig langt.

Man starter med at lave et “skelet” i ståltråd.

Herefter beklædes skelettet med sølvpapir. Sølvpapiret skal ikke klemmes for meget sammen, men bare bruges til at forme figuren yderligere.

Så kan figuren beklædes med ostevoks. Voksen er meget hård, men hvis man lægger den på en radiator eller i en varm vindueskarm, bliver den meget blød og medgørlig.

Voksen skal ikke tørre eller på anden måde efterbehandles før den eventuelt males. Det er en stor fordel for de store klasser, der skal bruge det fx i forbindelse med projektopgave.

 

Reklamer

One thought on “Ostevoks

  1. Super fin ide som jeg tager med mig – mange flere muligheder end modellervoks.
    – og du har helt ret. Kreativitet er så vigtig og burde fremmes mere i skolen, mens de er så modtagelige 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s